Coop Idræt, Albertslund

Stiftet den 7. april 1934 

Coop Idræt, Albertslund (tidligere FDBI) har med sin  85-årige historie aldrig haft en bredere vifte af idrætslige aktiviteter at byde på end lige netop nu.
Hvis man til Coop Idræt, Albertslunds arbejde lægger de tilbud, som Coop Personaleforening Albertslund (PF) har som tilbud i løbet af et år, så må man konstatere, at der med disse, i fællesskab, er blevet opbygget et glimrende foreningsliv.
Indenfor rammerne af det rent sportslige virke findes der i Coop Idræt, Albertslund muligheder for at dyrke såvel de helt traditionelle som de mest "moderne" idrætsgrene. Du har mulighed for at dyrke Fodbold, Håndbold,  Badminton, Løb, Cykling, Stavgang, Gymnastik, Bowling, Golf, Ski, SNAFFII – (Socialt Netværk og Aktivitets Forening For It Interesserede) og Coop Motor Club. Det seneste tiltag er Coop Sushi, som kom til i 2020, med passion for Sushi,hvor man mødes til forskellige arrangementer.
Håndboldafdelingen er ikke pt. repræsenteret på det aktive plan, men er blevet mere en kulturel forening, hvor man mødes ca. en gang om måneden til forskellige arrangementer (håndboldkampe, museumsbesøg m.m.).
Med foreningens ca. 500 medlemmer og rimeligt høje aktivitetsniveau hører Coop Idræt, Albertslund hjemme blandt nogle af de Regionale, ja - måske en af landets, største Firma-idrætsklubber.
På det Amtsregionale plan er Coop Idræt, Albertslund repræsenteret i Firmaidræt StorKøbenhavn (FSKBH), hvor langt de fleste konkurrence krævende idrætsgrene er organiseret i turneringsform. På landsplan er det først og fremmest gennem Coop Alliancen, at vi kan tilbyde aktiviteter, dels ved Coop Alliancens egne stævner, og dels ved alliancens deltagelse i Dansk Firmaidrætsforbunds landskredsstævner.
Hvert 2. år deltager vi også via Dansk Firmaidrætsforbund i ECSG (European Company Sports Games), hvor ca. 6.000 deltagere fra Firmaer i hele Europa dyster mod hinanden i forskellige sportsgrene. Coop Idræt har også udmærket ved disse stævner, hvor man har høstet flere medaljer bl.a. Guldmedalje i Dart 1999 i Trentino Italien og i Rovinj Kroatien 2009, hvor Jane Nielsen blev Europamester i 100 m løb og fik sølv på 200 m. Sølvmedalje til Tim Jensen i Golf Prag 2013.
Disse stævner er - udover sportslige konkurrence mod andre lande - med til at få et godt socialt sammenhold på tværs af Coop Idræts afdelinger.
Næste gang stævnet afvikles er 2021 i Arnheim (Holland)

Coop Idræt Albertslund
Bjarne Attrup Mejer
Formand